Thich Nhat Hanh

Thich Nhāt Hanh was een wereldberoemde Vietnamese boeddhistische monnik, zenleraar, schrijver en mensenrechten- en vredesactivist. Lees hieronder meer over hem.

Portret van Thich Nhat Hanh

Door Martin Luther King werd hij genomineerd als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. In Frankrijk heeft hij het meditatiecentrum Plum Village opgericht.

Hij heeft over de hele wereld vele lezingen en retraites gehouden en velen geïnspireerd. Zijn mildheid en bescheidenheid, zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en het feit dat hij voorleeft wat hij zegt, maken hem zeer geliefd. In simpele bewoordingen weet hij de essentie van de boeddhistische leer uit te leggen direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.

Thich Nhat Hanh werd in 2014 getroffen door een herseninfarct. Hij bracht zijn laatste levensjaren door in Vietnam. In 2022 overleed hij. Hij is 95 jaar oud geworden.

In Nederland en België wordt er op vele plaatsen in groepjes, sangha’s genaamd, gemediteerd in de traditie van Thich Nhat Hanh. Je kunt er meer over lezen op de website van de Stichting Leven in Aandacht.